fredag den 29. april 2011

Ungdommen nu til dags

Fik lige set på Thomas Blaabjerg's tickliste for denne påske i Albarracin
1 7c+
2 7c
2 7b+
5 7b
6 7a+
Alle sendt inden for 8 dage. Ret imponerende af den 16 årige knajt!

tirsdag den 26. april 2011

Nyt om det nye

Så er det efterhånden ved at være officielt. Som før nævnt ville der komme nyt fra CB folkene, ikke i form af nyt fra hallen, men i form af at de har (gen)/opdaget et nyt boulderområde i skåne. Beligenheden har været holdt hemmelig for at sikre sig at adgangsforhold var i orden og de skal også selv have lov til at afsløre de præcise info om stedet. Det skulle eftersigende være 1,5 km langt og med masser af sten, og ikke bare lowbaslls. Jeg så selv lidt billeder og video igår og blev med det samme psyked. Stenene ser sollide ud og landingerne gode. Der er allerede blevet sendt en del problemer men potentialet skulle være stort og godt, så det er snart på tide at finde sine FA sko frem, og få sit navn på nogle klassikere!

søndag den 24. april 2011

Chironico Video - Påske 2011

Er hjemme igen efter 10 dage i Chironico - og lader videoen tale for sig selv...

Chironico from David Høj on Vimeo.

fredag den 22. april 2011

Nyt område

Som man kan læse på Bjørns blog har en flok danskere, der lige nu er i kjugeområdet, fundet et nyt område med blokke. Hvor det ligger holdes hemmeligt indtil det er clearet med adgangsforhold osv., men følg med her og på dvs. andre blog's. Der kommer helt sikkert nyt inden længe, og jeg ved der også er lidt billeder og video af stedet. Vi venter i spænding!!!

Påske i skåne og snart spændende nyt fra CB folkene

Der er i disse dag en del danskere på Kjuge og jeg selv var der ovre igår med Poul Adamsen og C. Hallevløv. Det var min sidste tur dette forår, så den fik gas. Fik lukket bla. Block-Rocking Beat, som Vedel og Erik G. har sat til hhv 7b+ og 7c, men jeg synes nu den holder sin 7b grad. Var lige ved at flashe, men fuckede op på håndbeta på slutgrebet og var nødt til at give slip. Prøvede også lidt på low start til Aerodynamiten men den kræver lidt vinter friktion, men ikke umulig.

Derudover vil der snart være spændende nyt på vej fra CB folkene.

fredag den 15. april 2011

Påske hits

Så er påskens første send tikket ind. David Høj har sendt Docter med Dent og sat den til 7b, og fortsætter dermed sin stil med enten at kalde ting soft eller nedgradere dem. Kan det virkelig ikke tænkes at den mand faktisk bare er blevet stærkere???
Godt gået David, og god vind dernede :)

Her en video af en tilfældig tysker der laver den


Doctor Med Dent, fb7b+, Chironico, Ticino from RokBlog.de on Vimeo.

torsdag den 7. april 2011

Tyngdekraft

Nu er jeg jo ikke fysiker, men så vidt jeg er orienteret er tyngdekraft noget med at jo mere der er af den jo hårdere falder man og jo sværere er det at holde fast i ting når den trækker i een, som f.eks. når man klatrer, hvilket flere gange har gjort fysikken til en noget forhadt størrelse i klatremiljøet, idet den samtidig hurtigt kan resultere i ulykker, som vi så det med Paw i sidste uge.
Jeg sidder så og tænker, "de der amerikanere, klatrer de virkeligt så hårdt som de angiver, eller er der skjulte kræfter der spiller ind, hvilket får os andre til bare at ligne svagelige nord boere". Her er det så jeg snubler over denne artikel,

der uomtvisteligt gør det klart at tyngdekræften faktisk er lavere i USA end i resten af verden. Der har vi det, svaret, sort på hvidt. Fysikkens love har simpelthen valgt at se mildere på det amerikanske folk, og give deres klatrere et forspring. Hvorvidt det så er en konsekvens af dette, at det samtidig er et af verdens fedeste folk står stadig uafklaret, men deres vægtskalaer må jo vise mere "let spiselige" tal, i forhold til hvad deres kropsvolumen lægger op til.
Men hvad kan vi så bruge det her til? Jeg ved det ikke, men helt fair det er det ikke....

lørdag den 2. april 2011

Sommertider på Kjuge og nye boulders

Vejrudsigten idag holdt ikke hvad den lovede, så opklaringen kl 14. kom aldrig. Vi havde dog ellers i håb om at, ved at trække tiden lidt kunne få tør klippe senere på eftermiddagen. Så vi lagde ud med en times kaffe og kage i ICAmaxi og derefter en tur til Vånga på den anden side af Ivø sjön. Signe og Martin har et hus derovre og har reklameret lidt for nogle sten i "baghaven" der godt kunne børstes op over det næste stykke tid. Der er helt sikkert potentiale til nogle fine problemer iblandt og hvis man leder godt i de omkringliggende skove skal der nok dukke noget mere op. Det kunne være et sjovt sommerprojekt.
Tilbage på Kjuge var alt stadig vådt, så stenen der blev tørret og kalket op var sommerstenen ved caféen, så det var der folk var at finde, da alle efterhånden fik konstateret at det var det der var at klatre. Fik sat Sommmartider (ss til Sommartid), som jeg godt lige vil gøre lidt reklame for. Stå starten har aldrig rigtig imponeret mig men fra siddende bliver det nogle virkelige fine flyt, både for hænder og fødder. At anbefale!

 Nye blokke i Vånga

 Kalle på Sommartid

Arnaud på Sommartider

Trængsel på sommerstenen