tirsdag den 27. marts 2012

14 days in Font

Pause fra undervisning indtil d. 16. april, og der er penge på kontoen, perfekt kombination. Afgang til Bleau den 30. og hjem igen den 13. Vejrudsigten ser lige nu rigtig nice ud, selv om temps godt kunne være lidt lavere. Jeg har fået holdt mit træningsprogram godt synes jeg, så nu må vi se om det giver bonus på klippen. Jeg er langt fra i mit livs form, men føler der er kommet lidt kød på køllerne igen så er mega psyked :) Håber jeg får mulighed for at opdatere lidt dernede fra.

onsdag den 21. marts 2012

sonic or not to be

Alexander på Sonic. Et problem der stadig mangler et send fra hans og min side trods utallige forsøg.



søndag den 11. marts 2012

NM overstået og En ny start med træningsplan

Jeg vil lige starte med en stor tak til forbundet for et veludført arrangement denne weekend ved NM, og et stort tillykke til de danske medaljetagere. Desuden et stort skulderklap til alle danske deltagere for deres indsats. Godt kæmpet! 2 ungdoms guldmedaljer, 1 ungdoms sølv og en senior bronce blev det til og en brag kamp fra Robin Vickery's side mod de tunge svenskere og finnere i herrenes finale. Herrenes problemer var godt skruet og ramte niveauet godt. Til gengæld kan siges flere negative ord om senior-damernes problemer generelt. De var alt for hårdt skruet og vi så for få toppe. Det kan ikke have været sjovt som deltager og underholdningsværdien som tilskuer var også begrænset.

For mit eget vedkommende er det længe siden der har været noget at berette om, og hvis man ikke har noget fornuftigt at fortælle så er lettere at lade være. Så bloggen har stået lidt stille og det er jo dybt beklageligt. Ikke mindst fordi det betyder at jeg ikke har været på klippe siden i sommer i Syd Afrika. Der har været en del andre ting at se til og motivationen har været lav, til at få gang i struktureret træning igen.  For det er ikke helt så sjovt, når man kan mærke at der er lang vej op til den form man var i tidligere, og man bare føler sig slap. Jeg ved at hvis jeg skal op på det niveau jeg var på i sommer så kræver det hårdt arbejde og en struktureret plan for hvad der skal ske. Og ikke mindst en 2-3 måneders indsats.  Mine medbloggere har også haft andre jern i ilden og haft fokus andre steder end klatring. 

Men nu er tingene vendt. Jeg har fået noget at se frem til!! Jeg er så priviligeret at jeg har fri hele april og har penge på kontoen. Så jeg har fået arrangeret 3 uger i Bleau over påsken og frem. Og det har fået mig op på dupperne. Jeg kan mærke at jeg er ved at være motiveret for at præstere noget hårdt igen. Ikke mindst fordi jeg lige har brugt hele weekenden på at se NM og blive super psyked over hård klatring. Men jeg må konstatere at plastic ikke siger mig så meget mere. Det er i hvertfald ikke udsigten til mere plastic der får mig til at træne hårdere. Det er udsigten til klippe!! Så for snart en måned siden hev jeg mit gamle præ-Rocklands træningsprogram frem igen, i håb om at det er det der skal til for at få banket formen tilbage. Så hvis der er nogen der finder det interesant at høre hvordan jeg strukturere min træning, så ser en uge for mit vedkommende nogenlunde ud som følger:
  • Mandag: Maxstyrke boulderproblemer, 2 timer
  • Tirsdag: Coretræning, ryg og mave, ½-1 time
  • Onsdag: Campus, hangboard, dvs. fokus på fingerstyrke, 2 timer
  • Torsdag: Pumptræning, feks. cirkler, 2 timer
  • Fredag: Coretræning, ryg og mave, ½-1 time
  • Lørdag: Maxstyrke boulderproblemer, 2 timer
  • Søndag: Coretræning, ryg og mave, ½-1 time 
Osv......
dvs. at jeg variere mellem 3 typer af træningspas i hallen, og på dagene imellem fokuserer jeg på core og rygstyrke, så fingrene kan restituere. Tanken bag er ikke at have samme træningsfokus inden for 48 timer så jeg feks. ikke skal holde maxpower greb to dage i træk, og derved kan restituere én muskelgruppe mens jeg træner en anden. Jeg har nu kørt på i 3 uger og har 3 uger tilbage før afgang, og jeg kan allerede mærke fremgang. Nogle hviledage bliver det dog også til indimellem, men så prøver jeg så vidt muligt at sørge for at det er en "core"-dag der springes over.
Men trods indsatsen føler jeg stadig at der er et stykke vej op til sidste års form. Men planen er at den skal tilbage til sommmer. Så efter Bleau kører jeg på igen!